top of page
Montola-harjoitukset-2020-037.jpg

Montolan puhallinorkesteri

Montolan puhallinorkesteri on lappeenrantalainen vireästi toimiva puhallinorkesteri. Nykyisin orkesterissa soittaa vakituisesti runsaat 20 soittajaa. Soittajat ovat pääosin harrastajia ja opiskelijoita, mutta mukana on myös musiikin ammattilaisia. Soittajat ovat iältään 15 - 75 vuotiaita, ja Montolan puhallinorkesteri onkin hyvä paikka jatkaa soittoharrastusta läpi elämän.

Montolan puhallinorkesteri konsertoi 2 - 4 kertaa vuodessa. Lisäksi se esiintyy eri yhdistysten, yritysten, yhteisöjen ja mm. Lappeenrannan kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa. Orkesteri on konsertoinut Suomessa paitsi Lappeenrannan lähialueilla, myös mm. Kuhmossa, Imatralla, Kotkassa ja Turussa. Kesällä 2009 soitimme Kaustisen Kansanmusiikkifestivaaleilla neljän esiintymisen verran.

Esiintymismatkoja eri Euroopan maihin on myös tehty useita. Keväällä 2010 Berliiniin, jossa osallistuimme "International Wind Orchestra Festival Berlin 2010" -kilpailuun. Sijoituimme kilpailussa hienosti kolmanneksi. Viimeksi teimme matkan Lontooseen syksyllä 2016.

Orkesterin ohjelmisto on laaja. Se sisältää niin klassista sinfonista puhallinmusiikkia, kirkkomusiikkia, kansansävelmiä, lastenmusiikkia kuin viihde- ja tanssimusiikkiakin. Soittomme sopii siis hyvin monenlaisiin tilaisuuksiin!

Kapellimestari

Riku Huhtasalo

Huhtasalo_Riku_KuvaAriNakari.jpg

Riku Huhtasalon sotilasmuusikonura alkoi vuonna 1983 opinnoilla Sotilasmusiikkikoulussa Helsingissä. Valmistuttuaan hän aloitti työskentelyn vuonna 1987 Lappeenrannan varuskuntasoittokunnassa ja Rakuunasoittokunnassa, jossa hän palveli soittajaupseerina vuoteen 1991 saakka. Tämän jälkeen Huhtasalo siirtyi Pohjanmaan sotilassoittokuntaan Vaasaan, missä hän työskenteli soittajaupseerina ja apulaiskapellimestarina vuoteen 2000 asti. Kapellimestariopinnot Huhtasalo suoritti Sotilasmusiikkikoulussa ja Sibelius-Akatemiassa 1998–2000 opettajinaan mm. Kalervo Kulmala, Jorma Panula, Pertti Pekkanen ja Atso Almila. Heti valmistuttuaan hän aloitti soittokunnan päällikkönä ja kapellimestarina Satakunnan sotilassoittokunnassa. Rakuunasoittokunnan päällikkökapellimestarina Huhtasalo toimi vuosina 2013–2022.

 

Huhtasalo on ollut työnsä ohessa opettajana monissa musiikkioppilaitoksissa. Hän on johtanut useita puhallinorkestereita ja sotilassoittokuntia sekä Lappeenrannan kaupunginorkesteria. Hän on toiminut myös saksofonisolistina eri sotilassoittokunnissa sekä Vaasan ja Lappeenrannan kaupunginorkestereissa. Huhtasalo on sovittanut ja säveltänyt musiikkia puhallinorkesterille. Vuonna 2010 hän voitti teoksellaan Salpamarssi  valtakunnallisen marssisävellyskilpailun, jossa etsittiin perinnemarssia Lappeenrannan reservinaliupseereille. Huhtasalo on toiminut myös Ikaalisissa järjestetyn Sata-Häme soi -harmonikkafestivaalin toiminnanjohtajana.

Montola-harjoitukset-2020-034.jpg

Kokoonpano

Montolan puhallinorkesterissa soittaa vakituisesti reilut 20 soittajaa. Soittajat ovat pääosin opiskelijoita ja puhallinmusiikin harrastajia, mutta joukossa on myös musiikin ammattilaisia.

Yhteistä kaikille soittajille on, että hallitsee instrumenttinsa niin, että pystyy yksin huolehtimaan stemmastaan. Soittajat ovat iältään 15-70 -vuotiaita, keski-ikä tällä hetkellä on noin 40 vuotta.  

Esiintymiset soitetaan yleensä 10-18 soittajan voimin, konserteissa on tietenkin koko orkesteri.

Oletko puhallin- tai lyömäsoittaja vailla orkesteria?

Tule mukaan Montolan puhallinorkesteriin! 

Otamme uusia soittajia kaikkiin soitinryhmiin.

bottom of page