top of page
Montola-harjoitukset-2020-037.jpg

Montolan puhallinorkesteri

Montolan puhallinorkesteri on lappeenrantalainen vireästi toimiva puhallinorkesteri. Nykyisin orkesterissa soittaa vakituisesti runsaat 20 soittajaa. Soittajat ovat pääosin harrastajia ja opiskelijoita, mutta mukana on myös musiikin ammattilaisia. Soittajat ovat iältään 15 - 75 vuotiaita, ja Montolan puhallinorkesteri onkin hyvä paikka jatkaa soittoharrastusta läpi elämän.

Montolan puhallinorkesteri konsertoi 2 - 4 kertaa vuodessa. Lisäksi se esiintyy eri yhdistysten, yritysten, yhteisöjen ja mm. Lappeenrannan kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa. Orkesteri on konsertoinut Suomessa paitsi Lappeenrannan lähialueilla, myös mm. Kuhmossa, Imatralla, Kotkassa ja Turussa. Kesällä 2009 soitimme Kaustisen Kansanmusiikkifestivaaleilla neljän esiintymisen verran.

Esiintymismatkoja eri Euroopan maihin on myös tehty useita. Keväällä 2010 Berliiniin, jossa osallistuimme "International Wind Orchestra Festival Berlin 2010" -kilpailuun. Sijoituimme kilpailussa hienosti kolmanneksi. Viimeksi teimme matkan Lontooseen syksyllä 2016.

Orkesterin ohjelmisto on laaja. Se sisältää niin klassista sinfonista puhallinmusiikkia, kirkkomusiikkia, kansansävelmiä, lastenmusiikkia kuin viihde- ja tanssimusiikkiakin. Soittomme sopii siis hyvin monenlaisiin tilaisuuksiin!

Kapellimestari

Inka Puhakka

Montola-harjoitukset-2020-019_edited.jpg

Inka Puhakka (s.1977) aloitti Montolan puhallinorkesterin kapellimestarina syksyllä 2012.


Hän valmistui syksyllä 2012 Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan musiikkikasvatus ja sivuaineena puhallinorkesterijohto, josta hän suoritti A-kurssin erinomaisin arvosanoin johtamalla Oulu Sinfonian ja Pohjan Sotilassoittokunnan puhaltajien kokoonpanoa. Inka Puhakka toimi vuosina 2004–2007 Helsingin Poliisisoittokunnan apulaiskapellimestarina ja muusikkona. Hän on työskennellyt Oulun musiikkijuhlien ja Oulun Oopperan toiminnanjohtajana sekä soiton- ja musiikinopettajana. Hän on johtanut säännöllisesti Puhallinorkesteri Apolloa, PPO WindBandia, Teekkaritorvia, Lumon Puhaltajia sekä vieraillut useiden puhallinorkestereiden kapellimestarina. Vantaan musiikkiopistossa Inka Puhakka työskentelee maahanmuuttajaorkesteri Tempon kanssa. Opintojen puitteissa hän on johtanut lähes kaikkia suomalaisia ammattisoittokuntia. Lisäksi hän on toiminut kapellimestarina Raudaskylän, Oriveden ja Keuruun musiikkileireillä sekä tuomarina puhallinorkestereiden SM-kisoissa. Inka Puhakka työskentelee opettajana Lappeenrannan musiikkiopistossa.

Montola-harjoitukset-2020-034.jpg

Kokoonpano

Montolan puhallinorkesterissa soittaa vakituisesti reilut 20 soittajaa. Soittajat ovat pääosin opiskelijoita ja puhallinmusiikin harrastajia, mutta joukossa on myös musiikin ammattilaisia.

Yhteistä kaikille soittajille on, että hallitsee instrumenttinsa niin, että pystyy yksin huolehtimaan stemmastaan. Soittajat ovat iältään 15-70 -vuotiaita, keski-ikä tällä hetkellä on noin 40 vuotta.  

Esiintymiset soitetaan yleensä 10-18 soittajan voimin, konserteissa on tietenkin koko orkesteri.

Oletko puhallin- tai lyömäsoittaja vailla orkesteria?

Tule mukaan Montolan puhallinorkesteriin! 

Otamme uusia soittajia kaikkiin soitinryhmiin.

bottom of page