MIKÄ ON MONTOLAN PUHALLINORKESTERI?

Montolan puhallinorkesteri on lappeenrantalainen vireästi toimiva puhallinorkesteri. Nykyisin orkesterissa soittaa vakituisesti runsaat 20 soittajaa. Soittajat ovat pääosin harrastajia ja opiskelijoita, mutta mukana on myös musiikin ammattilaisia. Soittajat ovat iältään 15 - 75 vuotiaita, ja Montolan puhallinorkesteri onkin hyvä paikka jatkaa soittoharrastusta läpi elämän.

Montolan puhallinorkesteri konsertoi 2 - 4 kertaa vuodessa. Lisäksi se esiintyy eri yhdistysten, yritysten, yhteisöjen ja mm. Lappeenrannan kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa. Orkesteri on konsertoinut Suomessa paitsi Lappeenrannan lähialueilla, myös mm. Kuhmossa, Imatralla, Kotkassa ja Turussa. Kesällä 2009 soitimme Kaustisen Kansanmusiikkifestivaaleilla neljän esiintymisen verran.

Esiintymismatkoja eri Euroopan maihin on myös tehty useita. Keväällä 2010 Berliiniin, jossa osallistuimme "International Wind Orchestra Festival Berlin 2010" -kilpailuun. Sijoituimme kilpailussa hienosti kolmanneksi. Viimeksi teimme matkan Lontooseen syksyllä 2016.
Orkesterin ohjelmisto on laaja. Se sisältää niin klassista sinfonista puhallinmusiikkia, kirkkomusiikkia, kansansävelmiä, lastenmusiikkia kuin viihde- ja tanssimusiikkiakin. Soittomme sopii siis hyvin monenlaisiin tilaisuuksiin!